Singgah Sekejap

.

Tgh2 khusyuk baca blog PetiHartaKarut yang best ditemani Heechul yang tido disisi, tetiber dengar la pulak Theme Song Imam Muda kat Astro Oasis.

Kacau fokus aku.

Tapi lepas tu, ‘Eh! Best lah!’ Terus aku ‘youtube’ lagu ni and dengar ulang2.

Ala2 style Rabbani lagu ni. Biaselah, KRU buat.

Bila tgk lirik lagu ni, rase mcm boleh relate ngn situation diri sndiri skang yang sangat sangat sangat down+bitter coz x dapat pindah Johor for Pertukaran Guru Jun 2011.

Ke arah satu perjalanan
Dalam sebuah kehidupan
Demi untuk mengecapi
Hasrat murni di dalam hati

Usaha dengan doa
Masanya akan tiba
Dengan restu Illahi
Kelak pasti akan ditemui

Suluhkan cahaya di hati terang (Allah)
Tunjukkan jalan seandainya hilang (Allah)
Tegakkan perjalanan yang bakal ditempuh
Tegakkan semangat bila runtuh
Setibanya di sisiMu ku berserah
Terimalahku hambaMu Allah
HambaMu Allah

Sekiranya takdir menguji
Cekalkanlah hasrat di hati
Semoga kesusahan bisa
Mengajar erti terus asa

Usaha dengan doa
Masanya akan tiba
Dengan restu Illahi
Kelak pasti akan ditemui

Suluhkan cahaya di hati terang (Allah)
Tunjukkan jalan seandainya hilang (Allah)
Tegakkan perjalanan yang bakal ditempuh
Tegakkan semangat bila runtuh
Setibanya di sisiMu ku berserah
Terimalahku hambaMu Allah

Dengan restu Illahi
Kelak pasti akan ditemui

Suluhkan cahaya di hati terang (Allah)
Tunjukkan jalan seandainya hilang (Allah)
Tegakkan perjalanan yang bakal ditempuh
Tegakkan semangat bila runtuh
Setibanya di sisiMu ku berserah
Terimalahku hambaMu Allah
HambaMu Allah
HambaMu Allah

“Ya Allah, pulihkan la balik semangat aku ni….”

4 thoughts on “Singgah Sekejap

  1. RIFA JOHAN says:

    kucing!!! sgt suka kucing!!!ūüėÄ

    terima kasih sbb singgah dekat peti tu. jarang2 pengguna wordpress sesat dekat situ. semua yg dtg guna blogger. sy tak suka blogger! wordpress best!

    • emywinchester says:

      YES!!! saya pon suka sangat2 kucing! sanggup bangun 2-3 pagi kalau dengar kucing saya gaduh kat luar. haha
      wordpress memang best. blogger yg famous2 around the world semua pakai wordpress. kira macam ada standard sikit la daripada blogspot. haha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s